Efectes del tabac en la nostra salut oral

59e5e12c17988274426401.jpg

 

El tabac és un dels hàbits més perjudicials que existeixen a dia d’avui per al nostre organisme.  Entre les possibles parts del nostre cos que es poden veure afectades, es troba la salut bucal ja que per la boca inhalem i extraiem el fum.

 

L’addicció que provoca el tabac fa que per a molts fumadors sigui molt difícil abandonar-lo fàcilment i és important prendre consciència de les greus conseqüències que comporta aquest hàbit i els efectes negatius que produeix al nostre organisme.

A continuació, us expliquem quins són alguns dels efectes del tabac i si sou fumadors, us animem a fer l’esforç d’abandonar aquesta addicció que de ben segur us reportarà beneficis a la vostra salut.

Conseqüències del tabac per a la salut oral:

  • L’halitosi u olor desagradable de l’alè:  Aquest és un dels efectes més immediats i desagradables que pot produir el consum de tabac. A més, tot i que es deixi de fumar aquest mal olor pot tardar en desaparèixer.

 

  • Malalties periodontals: Quan parlem de malalties periodontals ens referim a la infecció de les genives i dels ossos que rodegen les dents i, en aquest cas, són més freqüents i greus en les persones que consumeixen tabac. Si ja de per si una mala higiene oral pot produir l’aparició  d’aquestes malalties i a això li sumem que es tracta d’una persona fumadora, la tendència a la seva aparició és més alta. A més a més, donat que el sistema immunitari es veu debilitat per aquest hàbit, combatre aquestes malalties comporta una major dificultat.

 

  • Major risc de càncer oral: El tabac conté un gran nombre de substàncies gens beneficioses per al nostre cos. És per això que el risc de contreure aquest problema és molt més elevat en persones fumadores i augmenta encara més si se li suma un consum excessiu d’alcohol.

 

  • Deteriorament de l’esmalt:  Fumar provoca el desgast de l’esmalt de les dents provocant la decoloració d’aquestes.  En aquests casos, molts cops finalment, s’ha de recórrer a alguns tractaments dentals estètics per poder recuperar el color natural.  

 

  • Dificultat de cicatrització: Les defenses i el reg sanguini disminueixen en els consumidor de tabac i com a conseqüència es redueix la capacitat de cicatrització de les ferides, que en aquest cas és molt important quan hi ha cirurgies, irritacions bucals, etc.

 

  • Reducció del sentit  del gust: El fet de consumir tabac fa que no percebem al 100% el gust dels aliments i, tot i que pot semblar algo insignificant, és perillós. Al percebre menys el gust, fa que aquestes persones tinguin tendència a menjar amb molta sal i com a conseqüència la tensió es pot veure afectada negativament.