Dia Internacional de la Dona Emprenedora

5fb639083b145991181923.jpg

Avui és dia  19 de novembre,  dia internacional de la dona emprenedora, i com a referència  més propera d’aquesta figura, nosaltres tenim a la nostra Doctora, la Montse. Ella va iniciar el seu projecte professional ara fa més de 30 anys amb una il·lusió i un nivell d’exigència que a dia d’avui encara continuen sent la seva  principal premissa en l’atenció als seus pacients.  

Aprofitem aquesta data tan especial per fer un repàs amb ella del què li ha suposat desenvolupar al llarg dels anys la seva activitat professional definint-la des del gènere femení, i  liderant la seva clínica dental, que ha aconseguit esdevenir un centre de referència del territori.

Hi ha diferències entre ser una dona emprenedora i ser un home emprenedor?

Sí i més en la meva època,  en què la diferencia de rols estava molt definida. Vaig tenir la sort  de  tenir suport del meu home. Amb ell vam saber gestionar-ho d’una forma totalment equitativa.

Tens alguna raó de pes per decantar-te per un equip de treball  majoritàriament femení com el que tens  al teu costat, o és fruit de la casualitat?

En el moment en què vaig començar a treballar, l’ofici d’auxiliar/higienista s’identificava clarament en la figura d’una dona. Per això vaig començar a treballar amb dones. Però per sort m’han acompanyat en el camí dones i homes molt competents  que han dont  el màxim per tirar endavant el projecte

El paper de les dones empresàries en el món laboral ha fet un gran canvi, així i tot se sap que existeixen estereotips que a força de repetició es converteixen en creences. Un exemple clar seria la idea que la dona és un ésser sensitiu i no racional. Consideres això cert?, i en aquest cas, com resulta o com afecta això a la dona en el seu rol professional?

Ser sensitiu m’ha portat a ser més propera amb els meus pacients i amb els meus companys de treball, i personalment, em considero molt racional. La justa mesura no depèn del sexe sinó de la persona.

Creus que els principals pilars de la teva empresa es defineixen també en el fet de que siguis una dona?

No. Els pilars es defineixen en fer la feina ben feta, independentment de ser home o dona.

I per acabar, què significa per a tu ser emprenedora? Quins consells  donaries a una dona emprenedora per tal de liderar un projecte exitós i durador en el temps?

Ser emprenedor és no tenir por de fer el que penses que pots fer. El consell que donaria és creure en un/a mateix, els teus objectius i posar-hi la màxima dedicació, però sempre sent molt realista. I buscar companys de camí que creguin també en el teu projecte.