La càries i els seus símptomes

5a704571a04a8885221690.jpg

L’estat de salut de les nostres dents està, bàsicament, definit per l’estil de vida de cada persona. El deteriorament de les nostres peces dentals o no, ve marcat pels nostres hàbits alimentaris, els nostres hàbits d’higiene i la nostra constància en les visites al dentista.

 

Què són les càries i com podem saber si en tenim?

La càries és una de les malalties més comuns a nivell bucal i el seu origen no és ni més ni menys que l’acumulació de bacteris i sarro a la superfície dental, ja que els àcids produïts per aquests bacteris, provoquen la destrucció de les dents.

 

Tens sensibilitat dental al fred, al dolç o al calent? Si la teva resposta és: Sí!, les probabilitats que tinguis alguna peça dental afectada per una càries són altes. 

 

La sensibilitat és un del símptomes inicials però aquesta pot continuar amb un dolor intens que va augmentant quan s’aproxima la nit i també amb el contacte, impedint-nos tancar la boca amb normalitat. No obstant, es pot donar el cas que el dolor no aparegui fins a fases avançades de la malaltia.

 

En el cas d’aquesta malaltia, si el dentista ho detecta a temps, la càries es podrà eliminar, netejar i fer la reconstrucció de la superfície dental afectada. Si es veu molt afectada però, es pot arribar al punt d’haver de realitzar una endodòncia (matar el nervi de la peça dental) o una extracció.

 

Què podem fer per evitar les càries?

Semblarà un tòpic però és important:

  • Controlar la dieta:  Evitar sucres, aliments que continguin moltes grasses, consum excessiu de sal...

 

  • Raspallar les dents correctament després de cada àpat per eliminar la placa que es deposita entre les dents i baix de la geniva. Recordeu que les dents tenen 5 cares i que també s’ha de raspallar la llengua.

 

  • Realitzar visites regulars al dentista per dur un control de la salut de la nostra boca.